Höstlov

Höstlov, vilket påfund till oss som har barn. Hur ska man få tid till att vara ledig med sina barn denna vecka. Jag jobbar och de är själva hemma. Mitt största dilemma är att få barnen aktiverade och inte bara sitta framför tv, data och xbox. Att förflytta sig från ena skärmen till den andra är inte för mig acceptabelt. Men vad ska man göra när de inte vill något.

Mina grabbar är 10 resp. 12 år. Den yngste spelar hockey, han har träningar och matcher allt från 2 till 4 dagar i veckan. Att han vill sitta och ta det lugnt framför tv ibland kan jag förstå. Men min 12 åring, han vill inte göra något, jag har försökt med allt, lagsport, enmanssport, schack, you name it. Allt allt allt. Inget lockar honom. Vad ska jag ta mig till. Jag vill inte att han bara sitter hemma och tittar på tv eller spelar. Dilemmat är också att han tycker om mat, och då inte den nyttigaste och bästa maten, han tycker också om godsaker så som godis, chips och glass. Vi har sällan det sistnämda hemma, egentligen aldrig, endast när vänner till oss har köpt.

Jag är totalt uppgiven när det gäller hans oaktivetet, kan man säga så….

Idag har jag övertalat honom att följa med mig till gymmet och köra ett pass med mig. Hoppas att han finner det lustfyllt och vill forsätta följa med. Jag vill för hans skull att han ska må bra och finna något som passar honom.

Nu har jag blivit störd på jobbet femhundraelva gånger av samtal om att den ena eller den andra gör si eller så.. säger bara syskon kärlek 😉 . I morgon åker yngsta sonen till Sälen med mormor och morfar. Det ska bli bra att de får komma ifrån varandra lite.

 

Nu är det dax att bege sig hemåt och hämta Anton för att sen vidare åka till gymmet. Biceps och axlar står på schemat.

 

Ha en bra kväll alla goa!

 

 

Share:

More Posts

Business woman

Vad händer och vad har hänt? Jag är inte så frekvent i mitt bloggande längre som tidigare år. Det beror så klart på många olika

Allt och lite till

Nu var det bra längesen jag skrev något. Det har verkligen varit fullt upp i livet. Massor av jobb har det varit och är fortfarande.

Idag för ett år sen

Gjorde mitt sista pass innan min senaste operation då mitt lymfsystem förstördes. Den dagen som mitt liv förändrades rejält \”igen\” Den dagen då jag inte

Send Us A Message

Scroll to Top