fbpx
Överlägg

Idag för ett år sen

Gjorde mitt sista pass innan min senaste operation då mitt lymfsystem förstördes. Den dagen som mitt liv förändrades rejält “igen” Den dagen då jag inte själv fick/kunde välja. Att få sin kropp förstörd utan att kunna påverka det. Har hanterar man det? Att känna glädje att bli frisk när livet någonstans inte blir som man själv hade planerat.
Livet hamnar lite på paus. Året 2018 var ett liv i paus, samtidigt som det var kaos inom mig.
När jag inte får trivas och vara i den kropp som jag jobbar för att ha. Samtidigt som jag ska vara glad och tacksam att jag är “fri”från cancer. Så dubbelbottnat.

Jag vann över cancern! Idag ett år senare när jag jag har arbetat hårt med känslan, och den kropp som jag idag har trots att jag är skadad. en skada som är tveksam om den kommer kunna bli bra. Lymfsystemet och dess vetskap om detta har funnits i 400 år. Vilket innebär att kunskapen idag om det är inte super stor. De senaste 15 åren har dom forskat på det. Det som idag finns att kunna göra är att operera och göra en så kallad bypass operation, då man leder om hela lymfkanalerna till venerna. Hur resultat blir vet man inte 100% idag.
Dom har sett att ca 25% av de som opererar har inte märkt någon skillnad alls. Hur stor andel som blivit bättre eller sämre vet man inte inte idag. Men mätningen har inte varit under någon längre tid. Då denna metod inte funnits så länge. Man vet att om man inte opererar sig blir ödemet som ett trasigt lymfsystem kan orsaka värre med tiden. Så har man tur och gör denna operation så blir det kanske inte värre. Något som också är viktigt för att inte få ödem är att hålla sig i form och inte gå upp i vikt. Sen att använda kompressionskläder för att trycka bort vätskan som blir är också ett sätt att undvika ödem. Men hur kul är det att använda kompressionsbyxor dygnet runt? Nu står jag i valet och kvalet om det är värt att göra denna operation. Ska inom några dagar till läkaren för att rådgöra. Alla undersökningar är gjorda och jag är klar för operation. Men vågar jag, är det värt det?

Jag har idag efter ett år, bearbetat allt och jag mår riktigt bra. Jag är idag tacksam att jag är frisk. Kroppen är med mig och träningen går bra. Jag kanske bara ska acceptera att det är som det är med lymfsystemet och må bra i det. Träna kan jag göra både mycket och hårt. Jag ser bra ut i kroppen och det är igen som egentligen ser den skada som är. Bara domarna vid en Bodyfitness scen skulle se det. Men om jag inte ställer mig där så är jag galet snygg i kroppen för att vara 46 år 😉
Självgod? Nej, men väldigt ärlig mot mig själv. Och vem om inte jag ska trivas med min kropp och gilla det som syns i spegeln, om inte jag.
Jag är idag så jäkla stolt över mig själv!!

Så enkelt är det.
Ett tufft år bakom mig och en super start på 2019 så kan jag inte annat än att må bra och vara tacksam och glad.

Nu ska jag till bästa coachen och brainstorma om framtiden och dess mål
Ha en super fredag och helg.

Kram och kärlek

Sussi

Ps! Livet är underbart, lev idag i morgon kan det vara försent! Ds!

Använd koden SUSSI-PRZ10 och få gratis gåva samt 10% rabatt 
Gäller till och med 31/3-2019
Ange kod SUSSI-PRZ10

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Verifierad av MonsterInsights