fbpx
Överlägg

Fuck cancer- livet efter

Idag för ett år sen vid skriandes stund (08,00) åkte jag ner på operation. Då jag opererade bort livmoder och äggledare. Just då i den stunden visste jag inte vad det skulle komma ur det ingreppet. Som tur är så är det bra att i vissa stunder inte veta vad som komma skall.
Operationen gick bra, trots att det tog lite längre tid än beräknat. 2 veckor efter kom provsvaret efter analys av livmodern, cancer beskedet!

Min mamma var med mig den dagen. Tror mamma blev mer ledsen än jag just den dagen. Jag svalde och tänkte, varför jag? Men hade svaret inom mig, som ett mantra och som jag alltid säger till mig själv när det kommer motgångar. Mitt mantra “jag är stark, mig får ingen eller inget på fall”

Hur har livet varit efter?
Året som gått har verkligen gått upp och ner psykiskt. Cancer beskedet tog mycket hårdare än jag kunde tro. Det är inte bara självaste cancer beskedet som var tufft, det är mer att så mycket kom tillbaka och att kroppen inte blev som innan. Jag har under detta år jobbat mycket med mig själv och kan säga att jag har lärt mig massor om mig själv och andra. Jag prioritrar annorlunda. Jag kan titta på mig själv i dag och vara stolt.
Att få en cancer diagnos är verkligen inget som jag önskar någon. Att kroppen blir angripen. Jag hade tur, en jäkla tur. Glad att operation skedde i så tidigt stadie som den gjorde, att jag varit duktig på att göra mina cellprovstagningar och mamografier. Något alla kvinnor verkligen bör göra.

Att hantera alla känslor som kommer och slår tillbaka i ett sådant här skede är tufft. Hur gör man? Kan vissa stunder känt mig så ensam, men det har också varit självvalt att backa undan. Att backa undan och hantera de känslor som kommer gör också att jag kommer starkare ur allt. Vilket jag också gjort. Jag valde bort så mycket saker förra året som jag tidagare inte skulle backat för. Men som nu inte var så viktigt längre. Tidigare har jag varit en person som alltid vetlat stå i centrum, som både synats och hörts.

Jag missade inte ett enda evenemang, fest eller middag tidigare.
Men nu har jag valt att stanna hemma. Att hellre vara för mig själv. Vilket har gjort mig än mer trygg i mig själv. Även om jag älskar att vara med på evenemang, fest etc så har det också varit skönt att våga säga nej, att följa min egen känsla.
Att göra det jag själv vill och inte göra det som min omgivning vill eller tror jag gör är störta vinsten hos mig själv. Självrespekt, det är något jag lärt mig detta år. Att inte behöva göra saker för att andra vill utan följa mitt eget hjärta.

Idag är jag fri cancern!! Jag mår riktigt bra. Ett tufft år bakom mig så kan det bara bli bättre. Jag lever, andas och har så mycket kärlek, livsglädje i mig. Även om det i vissa stunder slår tillbaka och minnen kommer tillbaka så är jag rikigt lycklig. Jag är så jäkla tacksam för det som är idag. Vart jag är idag och hur långt jag har kommit. Vad jag har åstadkommit med.
Jag har har mitt egna hus som jag älskar
Jag har ett super bra jobb som jag trivs med, som är fritt och ger mig möjligheter.
Mitt företag går bra, har bildat om förtaget till ett AB vilket känns riktigt utvecklande. Har så mycket roligt på gång under 2019.
Livet leker 😀

Nu ska jag snart ta tåget ner till Göteborg med min goa vän Ulrika. Vi ska vara med på Scandinavia gathering med Forever. Ett stort evenmang där vi kommer att belönas för våra framgångar.
Det ska bli galet roligt. Att kunna utveckla ett företagande och kunna hjälpa andra att må bättre och även få möjlighet att kunna bygga sitt eget företagande är så häftigt. Jag hjälper flera att få må bättre och utevecklas något som driver mig. Att se dessa personer välja ett bättre livsstil och samtidigt även kunna få tjäna pengar på det och att dom i sin tur får verktygen att även de kunna hjälpa andra till att må bättre.
Vem vill inte må bra? Vem vill inte ha ett hälsosammare liv, vara piggare och gladare?
Jag har verktygen, jag har kunskapen 😀


Läs mer här

Missa inte min kom i form grupp som starar 5/2

Nu måste jag packa om jag ska hinna gå ut med hunden innan tåget går
Ha en underbar helg.

KRAM o Kärlek
Sussi

PS! Lev livet fullt ut, livet är här och nu. Gör allt du vill och följ din dröm DS!

1 svar på “Fuck cancer- livet efter

  1. Åh jag känner så med dig, gjorde samma operation för 6 år sen, nu är jag friskförklarad, men minns min berg & dalbana, tyvärr mest nerför i början😳 men nu är det mest uppför, men fortfarande kommer dipparna med jämna mellanrum, men mitt liv har tagit en helt ny vändning, idag lever jag en dag i taget och skjuter ingenting på framtiden längre, jag vet ju inte vad som finns där, men jag formar den helt själv så länge jag orkar!
    Kram på dig och kul att få följa dig här inne! 🐥💛🐥

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Verifierad av MonsterInsights