Överlägg

Stöd forskningen för ALS

Donera till ALS-forskningen:
“Den amerikanska ALS-föreningen har tack vare utmaningen “Ice bucket challenge” startad av Pete Frates, ALS-drabbad och tidigare basebollspelare samlat in flera miljoner dollar. Det hela går ut på att hälla en hink med isvatten över sig själv och utmana andra att göra samma sak. Inom 24 timmar ska utmaningen vara genomförd och man ska donera tio dollar till forskningen kring ALS. Om personen inte gör utmaningen då ska denne ge hela 100 dollar.

#icebucketchallenge har spridit sig som en löpeld via sociala medier och flera världsstjärnor har hällt isvatten över sig, utmanat andra kända personer och skänkt pengar.
Kampanjen har även hittat till Sverige. Hjärnfondens generalsekreterare Gunilla Steinwall tog emot Ice Bucket Challenge från Ulrica Dahlberg ordförande i Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. Självklart gör vi på Hjärnfonden allt vi kan för att uppmärksamma ALS-forskning och öka medvetenheten kring sjukdomen som drabbar 220 personer per år i Sverige.

– Vi på Hjärnfonden hoppas att även vi här i Sverige ska samla in så mycket pengar som möjligt till denna livsviktiga forskning. Därför uppmanar vi alla som vill att utmana sina vänner och gärna ge en gåva till Hjärnfonden, säger Anna Hemlin, insamlingschef på Hjärnfonden.”

Läs mer om sjukdomen på http://www.alsa.org/ och gör en god sak genom att slänga en donation deras väg!
Ge en gåva här eller sms:a ALS till 72901 så skänker du 100 kronor till forskningen.

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: