Receptet ärligt stulet av min kusin www.motiavationsbloggen.se 😉
Saffran/kokosmuffins, 8 st
150 gr äggvita
1 ägg
40 gr sojamjöl
1pkt saffran
50 gr sukrin (eller canderel om man vill det) – finns att köpa på hälsokosten
100 gr lättkesella
10 gr kokosflingor
0,5 dl lättmjölk/sojamjölk
1 tsk bakpulver
10 gr pofiber (Semper, finns på glutenfria hyllan på coop )
Vispa äggvitan till riktigt hårt skum.
Vispa ägget med sukrin fluffigt i en separat skål och blanda sedan i övriga ingredienser. Vänd ner äggblandningen i äggviteskummet och blanda väl. Häll upp i stora höga muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min (lite beroende på ugnen) .
Hela laddningen ger 507 kcal fördelat på 23 g fett, 54 g protein och 16 g kolhydrater .
Jag kan tycka att saffranssmaken blev lite väl intensiv – så kanske kan man dubbla satsen till samma mängd saffran….nästa gång