Chokladboll
Jag fick ett ryck och bakade lite chokladbollar nyss, självklart med min egna touch på dem, så jag skulle nästan vilja kalla dem för Proteinbollar!!
De är riktigt goda, jag har bjudit på dem flera gånger och de blir alltid lika uppskattade. Även otränade personer som vanligtvis aldrig tackar nej till en delicatoboll gillar dem oxå. De blir riktigt krämiga och goda. Skulle man vilja ha dem lite fastare så kan man ställa in dem i frysen en kvart innan man ska äta dem..
Här får ni receptet:
Havregryn 2 dl
Proteinpulver, vassle 1,5 dl (jag använder caribbean chocolate & cappucino ifrån Performance, finns att köpa hos Proteinbutiken i Link)
Sötningsströ 1,75 dl
Kakao 3 msk
Vaniljsocker 2 tsk
Milda 40 g
Lättkesella 75 g
Kaffe/vatten/mjölk 2-3 msk
Kokos att rulla i
Blanda allt tillsammans men vänta med vätskan och ha i den sist. Smeten ska vara väldigt smetig och lös. Ställ in i kylen i ca 20 min så den stelnar lite. Den ska fortfarande vara mjuk o krämig, rulla små kladdiga bollar, det är alltid godare att äta två små ist för en stor
Hela min smet är på 980 kcal. Jag fick ut 13 små goa bollar och varje boll är på ca 75 kcal.
Näringsvärderna på hela smeten är ganska bra ur mellis synpunkt..
Protein 69g, 37%
Kolhydrater 63g, 34%
Fett 53g, 28%