Då detta recept kom till på en höft som de flesta av mina recept gör så får ni testa er fram lite själva för att få det att bli bra efter eran smak.
Till botten:
1 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
1 msk hasselnötssmör
1 dl koksolja
mandelmjöl
stevia
Smält koksolja och hasselnötssmöret i en kastrull. Mixa nötterna till en grynig massa. Blanda nöt blandningen med oljan. Tillsätt mandelmjöl och lite stevia och lite vatten för att få bra konsistens och så tillräckligt mycket för formen. Tryck ut blandningen i en ugnsfast form och förgrädda i 10 minuter i ugnen.
Fyllning:
Äpplen efter smak
Kanel
Stevia
Fyll pajskalet med äppelklyftor, strö lite stevia och kanel uppe på äpplena.
Kokostäcke:
1 -1½ dl riven kokos
1-1½ dl hirsfingor
2 msk stevia
1 dl kokosolja
Smält kokosoljan och blanda i kokos, hirsflingor och stevia. Öka mängden om ni vill ha mer täcke. Det ska bli en grynig massa. Lägg grynet ovan äpplena och kör in i ugnen igen till det har fått färg och äpplena blivit mjuka.
Denna paj var riktigt uppskattad och helt glutenfri.
Smaklig spis