Överlägg

Livet har sina nycker…

Jag fattar inte vad som händer i livet ibland. Jag vill alltid säga att DU bestämmer själv hur livet ska bli och DU ansvarar själv för ditt eget liv. Men vad händer???

Har sedan i våras haft problem med löpning ( läs uppvärmning i lungt tempo) har fått kramp runt hjärtmuskeln och svårt med andningen, konditionsastma säger ni, det trodde jag med.

I Helgen var jag och min sambo i Göteborg där vi kombinerade julbord med min sambos jobb samt Fitnessfestivalen. En fullspäckad helg med bara massa glädjeämnen som jag sett fram emot. När vi i lördags kom till mässan så var vi en aningens sena, (min kusin skulle upp på scen och tävla i luciapokalen) det duggregnade ute. Vi småsprang (lätt jogg) från garaget till entrén. Jag var inte ens andfådd, när det hugger till i bröstet, och får kramp. Kan inte andas in och inte ut, tappar all färg i ansiktet och händer och det värkte i bröstet. Sätter mig på golvet. Får lite av panik inombords, försöker sansa mig och fokusera på andningen. Efter ett tag ställer jag mig upp lutar mig mot min sambo och håller händerna högt. Till slut släpper det och vi går in på mässan. Kände en viss oro inom mig, men slog bort den tanken. Vi skulle ju heja på min kusin 😉

På söndagen när jag vaknade så kände jag att jag hade som träningsvärk i bröstet runt hjärtat. Hmm.. vad f-n tänkte jag, ja ja det går över….  På kvällen kommer min bror och svägerska över, hon är sjuksköterksa så jag berättar för henna vad jag varit med om. Hon råder mig att ringa husläkaren på måndag morgon. Sagt och gjort så gör jag som jag blivit tillsagd.

Idag när jag var hos läkaren berättar jag vad som hänt. Hon lyssnar, och lyssnar lite till, tar blodtryck, och lyssnar åter igen. Dommen…  ” du har blåsljud på hjärtat” Vad i h-vete, jag är ju inte sjuk. Jag har inte varit sjuk på flera år, inte en infektion, hur kan jag?? Jag får göra ett EKG som även det visar att hjärtat inte är helt ok. Men träningen då säger jag, får jag träna?? Svaret är NEJ! Avvakta till du har fått gjort hjärtröntgen och arbets EKG. Men hur kan detta vara möjligt, jag är sund och lever sunt, jag tränar och äter rätt, hur kan jag få problem med hjärtat.

Jag är så förbannad nu, jag måste bli frisk, jag ska ju tävla om ett år. Jag har ju mål som jag ska nå. Detta hjärtproblem ska inte sätta stopp för mig!! Remissen skickad, väntar nu på kallelse sen ska jag ta igen varje minut som jag missat av träningen.

Jag kommer snart igen, var så säkra!! 😉

 

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: