Överlägg

Kvalitet och kvantitet

Denna vecka har träningen verkligen bestått av både kvalitet och kvantitet. Fått massa pepp och nya infallsvinklar. I torsdags tränade jag med Gabriel på Delta, fick tips om lite små, små förändringar som gjorde att jag hittade bra kontakt i latsen och mina traps kopplades ur ordentligt. Finns hopp kanske om att min värk i vänster sida av nacke och axel försvinner. Börjar bli riktigt less på att ha ont. Smörjer mig dagligen med Voltaren.

Jag har än i dag träningsvärk i benen efter passet med Linnea i onsdags och även i ryggen efter torsdagens träning med Gabriel. Men det är en värk som jag verkligen tycker om att ha, trots att man rör sig som ett kassaskåp.

2014-03-20 09.55.51.jpg

I torsdags var jag på återbesök på hjärtmottagningen. Fick göra ett EKG som visade sig vara topp of the line 😀
Vi gick sen igenom vad jag kunde äta i form av kosttillskott, PWO, aminosyror etc.
För mitt hjärtas skull har det inte större inverkan än hos gemene man, men då jag äter Waran som är blodförtunnande så är det viktigt att kolla upp så att det inte slår ut Waranet.
Det finns två olika koaguleringsförmågor i blodet. Det ena är trombocyter (blodplättar). Trombocyter läker sår i blodkärlen genom att dra sig till det skadade området, klibba ihop sig i varandra och bilda en propp. Trombocyterna innehåller också ett visst ämne som behövs för att blodet ska koagulera.
Det andra är de röda blodkropparna som sak koagulera och laga ett skadat kärl eller ett sår. Waran blockerar vitamin K som är behövs för att de röda blodkropparna ska kunna utföra sitt arbete.
Om jag nu skulle äta Ipren,Voltaren eller något annat inflammationshämmande så slår det ut även trombocyterna vilket innebär att jag inte har något blödningsskydd.
Jag som också äter massa sallad och broccoli som i sin tur innehåller K vitamin så måste jag då höja dosen på Waran.

Nu väntar jag i alla fall på svar från läkaren vad gäller de kosttillskott som jag äter. Det är ju dumt att utsätta sig för större risker än man behöver.

2014-03-20 10.00.14.jpg

På vägen hem från Delta i torsdags passade jag på att åka förbi mitt favorit gym. Gumse Gym. En middagslåda från mamma Gumse fick mätta min mage. Lite egenvård i form av massage på foameroller passade jag på att göra innan jag åkte hem.

2014-03-20 18.29.13.jpg

I fredags var det vilodag och blev en mysig kväll med mina älskade barn och mina föräldrar.
Fick hjälp att flytta tillbaka sängen till sovrummet som nu är omtapetserat och klart.

2014-03-21 20.35.02.jpg

Luffsen, mina föräldrars ena hund och min ögonsten.

Lördagen blev det en sväng till Ikea samt Stadium och klädshopping till Anton innan jag och vi åkte till Gumse för att axelpass.
Träffade Ashkan och hade lite framtidsplanerings snack med honom. Planer, mål och kost genomgång.

Efter träningen så åkte jag och Anton vidare in till stan. Kvalitetstid till max, så underbar lördag. Besök på tekniska museet och middag på Mongolian barbeque. Så mysigt och så himla gott.
Kan bara säga underbar lördag.

2014-03-22 15.58.09.jpg

Cino 4 bio på G
2014-03-22 17.44.45.jpg

MUMS

Nu ska jag bege mig till gymmet för att bygga lite armar innan det ska städas och fixas här hemma.

Kommande vecka blir en kortvecka då det är Battle och Alingsås till helgen. Jag ska då också träffa mina gamla talangjaktsvänner Gabriella och Nuran. Som jag längtar efter dem. Men snart, snart så ska vi kramas igen <3 <3
Gör er en underbar söndag.

Kram och Kärlek

Sussi

Bjuder på en liten dikt som jag skrev under 2007.

Du ser mina ord,
men ser du vad jag skriver?
Du hör mitt rop,
men hör du vad jag ropar?
Du ser mig gå,
men ser du vart jag är på väg?
Du ser min tår,
men ser du någon som torkar den?
Du ser mitt hjärta blöda,
men ser du någon laga det?
Du ser mig,
men ser du verkligen mig? 

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: