Överlägg

Kosttillskott

Vad är bra och vad är dåligt??

Jag är helt novis när det gäller kosttillskott, låter kanske konstigt att jag inte är mer insatt då jag ändå hållit på ett tag med träning och kost. Men jag har under hela min tid alltid anlitat en kostrådgivare och PT som hjälpt mig med kosten. Jag äter helst ren mat i form av kyckling, fisk, ris, potatis och sallad. Jag är inte den som förespråkar kosttillskott även om jag tar en del tillskott i mellanåt. Jag lyssnar och försöker lära mig, och jag kan nog en hel del och jag vet hur jag ska äta. Men jag vill inte lära någon annan. Jag tala om hur jag äter, men det behöver inte betyda att det är rätt för dig.

Men en sak som jag faktiskt inte kan vara utan, något som jag kan dricka flera gånger om dagen och gärna innan, under och efter träning är BCAA och EAA från Scitec Nutrition. Denna smak, äpple som jag dricker är helt underbart god.

 

“BCAA Xpress från Scitec Nutrition är ett välsmakande och högkoncentrerat BCAA-tillskott med de grenade aminosyrorna L-leucin, L-isoleucin och L-valin i ratiot 2:1:1!
  • Innehåller de 3 grenade aminosyrorna i fri form
  • Motverkar muskelnedbrytning under träning
  • Finns i flera goda smaker
Grenade aminosyror (BCAA) är en grupp viktiga essentiella aminosyror som utgörs av L-leucin, L-isoleucin och L-valin. Dessa aminosyror är essentiella i avseendet att kroppen saknar förmågan att själv tillverka dem av andra aminosyror.
Då koncentrationen BCAA i mänsklig muskelvävnad uppgår till över 30% är det viktigt att få i sig dessa aminoryror från kvalitativa källor på daglig basis om man strävar efter öka eller bibehålla sin muskelmassa. Animaliska proteinkällor som mjölk, ägg och kött har en naturligt hög koncentration BCAA men i samband med träning är BCAA i fri form att föredra.
BCAA i fri form tas upp extremt mycker snabbare än intakt protein vilket ger en oöverträffad stimulans av proteinsyntes och insulinfrisättning. Aminosyror i fri form är musklerna tillgodo nästan omedelbart efter konsumtion där dess antikatabola egenskaper motverkar nedbrytning och är energigivande”

Amino Magic (500 g)

“Amino Magic från Scitec är ett aminsyratillskott med oslagbar smak! Innehåller BCAA och ytterligare utvalda aminosyror, passar perfekt som intra-workout!
  • BCAA och utvalda aminosyror
  • Energiboost från L-Karnitin
  • Förbättrat upptag av Bioperine
  • Fri från socker
  • Perfekt som intra-workout
Amino Magic innehåller bl.a. de essentiella grenade aminosyrorna (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin) samt glutamin och arginin som stimulerar produktionen av kväveoxid (NO). De grenade aminosyrorna är de enskilt viktigast för muskelproteinsyntesen och glutamin är den vanligast förekommende och på cellnivå mest omsatta aminosyran i människokroppen. Arginin är i sin tur en aminosyra som omedelbart efter intag höjer koncentrationen kväveoxid (NO) i blodet, NO gör att blodkärlen vidgas vilket förbättrar närings- och syretransporten till musklerna samtidigt som du får en kraftigare och mer ihållande pump. NO är även nödvändigt för att kroppen på ett effektivt sätt ska kunna tillgodgöra sig kreatin.
Amino Magic’s formula är framtagen för att förse intensivt tränande muskler med kvalitetsbränsle!”

 

Skriv gärna lite vad ni tycker om kosttillskott och vad ni använder och rekommenderar.

 

Kram & Kärlek

 

Sussi

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: