Överlägg

Hur fåfängan uppstod del. 1

Det började för länge sedan, jag var nog runt 6 år och gick då på lekis som det då hette. Där var det en pojke som dagligen slog mig i magen. Han hade nog med facit i hand och med vuxna ögons försvar inte det så lätt som barn. Han var under hela barndomen och tonåren en riktig “bråkstake” och jag råkade stå honom i vägen. Jag tar inte på mig skulden även om det låter så. Men jag var uppenbarligen i vägen för honom.

Där började min fåfänga utan att jag egentligen nog visste det då. Jag tränad friidrott från det att jag var 7 år och höll på med det flera gånger i veckan fram till jag var 15 år. Samtidigt red jag 1 gång i veckan och testade även periodvis på slalom, judo, fotboll brottning etc. Träning var något jag brann för, friidrott var jag duktig på och hade nog potential att komma långt om jag bara hade fortsatt. Jag skulle när jag var 15 vara med på ungdoms SM men fick lagom till tävlingen körtelfeber och fick därmed träningsförbud under flera månader. Då tog en annan del av livet över…….

Började vara ute mer på kvällarna, testade röka cigaretter, smakade på alkohol mm. mm. mm. Träningen försvann…. under en period mellan 15-18 år

En sommardag när jag och några vänner var på stranden och solade och badade mötte jag återigen den “elaka” killen från lekis, han ropade då på mig ” Sussi! dra in magen! ” Det skar i mig, jag vägde då ca: 45 kg, var 166 cm lång, jag var inte tjock. Jag har sedan den tiden alltid haft komplex för min mage. Det finns kvar fortfarande och jag lider än idag av detta. Även om det idag har blivit mycket bättre.

Samma kille och även 2 andra utsatte mig den sommaren även för en grupp våldtäkt. Jag gjorde ingen anmälan på det. Men jag har alltid tänkte att det är karma, och dem kommer att få igen. Idag vet jag att dem har döttrar och jag hoppas för mitt liv att dem flickorna inte blir utsatta för samma skit som jag, men att deras pappor kanske får sig en tankeställare. Mina föräldrar vet nog inget om denna händelse och jag hoppas de förlåter mig för att jag inte har berättat. Men jag kunde inte då. Och sen tycker jag att det var som överstökat… jag är inte den som ältar. Men det har ändå satt djupare spår i mig än jag själv trott.

När jag var 18-20 år började jag med styrkelyft och jag la snabbt på mig bra med muskler. Kroppen svarade och självförtroendet börja ta ny svängning…

 

Fortsättning följer……

Kommentera gärna med positiv energi

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: