God mat under diet

Igår var en lugn dag med mina killar. Vilodag från träningen, det blev städning och posering i pumps och bikini. Killarna var måttligt roade. Stackars tonåringar att behöva ha en så tokig mamma. Men det handlar om att bjuda på sig själv 😉 De var nog gladast över att det inte var några kompisar hemma hos oss.

Min ätardag är borttagen så det var snällt att äta enligt kostprogrammet.
Jag och killarna lagade en riktigt god middag. Kyckling filé med rösti. Rösti tänker ni, det är super mycket fett. Men inte när vi tillagar den. Vi fin river potatisen, blandar med finhackad gul lök och massvis med vitlök. Ner i en lättsmord form och in i ugnen, rör om efter halva tiden. Så smarrigt. Lyx middag tycker jag att det var i alla fall. Smakade extra gott då vi hade en mysig stund tillsammans i köket och hjälptes åt. KVALITET!!

Efter middagen blev det soffhäng. Orkade knappt hålla mig vaken när jag låg i soffan och softade. Sov och vaknade om vart annat. Men så underbart skönt att bara vila.

 

\"2013-11-02

Myspys med Simba.

Idag blev det lite jobb på förmiddagen. Åt lite kyckling och ris innan jag drog iväg till Gumse Gym och körde ett riktigt skönt ryggpass. Älskar att köra rygg och ben det är mina favoriter. Hack i häl kommer axlar som jag gärna kör. Det som halkar efter är armar.. även om jag försöker att verkligen diciplinerat köra det lika mycket som alla andra muskler. Jag har helt klart blivit bättre på att köra armar de senaste månaderna men innan var det verkligen en katastrof.
Innan jag åkte och träna var jag helt ofokuserad och kunde inte koncentrera mig på det jag skulle, jobba!! Men efter att jag varit på Gumse och träffat trevliga människor och fått ta i med kroppen kände jag mig mycket bättre till mods även om det inte blev så mycket mer jobb idag.
Åkte förbi affären på vägen hem och handlade färsk torsk. Det är sådan skillnad att laga mat på färsk fisk istället för frusen torskblock. Dock lite dyrare, men vad gör det. Jag slänger inte ut pengar på alkohol eller tobak. Vill ha kvalitet i det jag stoppar i mig. Köper för det mesta färska grönsaker istället för fruset eller konserverat, mycket godare tycker jag.

Idag gjorde jag till middag fried rice med räkor och wokgrönsaker. Riktigt smarrigt.

\"2013-11-03

Fried rice med räkor

Matlagningen slutade inte med dagens middag, nej jag gjorde även ordning torsken som jag ska äta till middag kommande vecka.
Torsk på spenattäcke kan vi kalla det 😉

Tog färdigblandad färsk sallad, mangolsallad, purjolök, svarkål, och bladspenat. Fyllde en gratängform, hackade vitlöksklyftor och blandade med salladen. Kryddade med peppar. Lade över chili/lime kryddad torskfilé på salladen och pressade en lime över. In i ugnen i 20 min till fisken var klar.
Luktade riktigt gott. Så nu längtar jag till morgondagens middag.

\"2013-11-03

5 middagar 😀

Jag tycker det är så roligt att laga mat under diet, det är en utmaning att få göra god och nyttig mat. Mat får inte bli tråkigt, då bli dieten tråkig. Jag gör allt för att hitta på nya maträtter, jag går aldrig efter recept. Jag kan få idéer men gör alltid efter eget huvud.
En del mat äter killarna en del mat vill de inte ens smaka på. Fisk är ett säkert kort att jag få behålla själv 😉 Än så länge i alla fall..

Nu är det snart dags för min kvällsgröt. Det är dagens höjdpunkt, att få äta den och sen gå och lägga sig mätt.

Ha en fantastik vecka 😀
Kram och kärlek

Sussi

 

 

Share:

More Posts

Business woman

Vad händer och vad har hänt? Jag är inte så frekvent i mitt bloggande längre som tidigare år. Det beror så klart på många olika

Allt och lite till

Nu var det bra längesen jag skrev något. Det har verkligen varit fullt upp i livet. Massor av jobb har det varit och är fortfarande.

Idag för ett år sen

Gjorde mitt sista pass innan min senaste operation då mitt lymfsystem förstördes. Den dagen som mitt liv förändrades rejält \”igen\” Den dagen då jag inte

Send Us A Message

Rulla till toppen