fbpx
Överlägg

#Fuckcancer – väntan

Nu har det gått dryga 4 veckor sen operation av lymfkörtlarna. Jag väntar ännu svar på vad det ska visa. Med all sannolikhet eller i alla fall med 90-95% chans att det inte ska  vara något utan allt ska vara bra. Jag håller tummarna.
Lite små komiskt eller egentligen sorgligt med tanke på hur mycket jag ska vara med om. Men i måndags var det exakt 6 år sen som jag gjorde min hjärtklaffsoperation. Den dagen då allt vändes upp och ner. Han jag levde med då (inte barnens pappa, för han är fan bästa pappan och bästa X:et) han jag levde med efter jag skiljde mig. Han passade så lägligt när jag blev sjuk i 4-5 månader innan min hjärtklaffsoperation att lägga ut sig på en kontakt site. Snacka om att bli rädd för att vara ensam, han blev tvungen att gardera sig i fall jag skulle dö. Men jag överlevde den operation. Han hade passat på att träffat en annan kvinna bakom min rygg då jag låg på sjukhuset.
Jag åkte in 3 gånger innan självaste operation skedde den 4:e. Så han fick luckor att träffa henne.
Nu när jag tänker efter och berabetat det han gjort så kan jag säga att jag borde sett signalerna. Hittade påse packad med rena underkläder och handduk i bilen gömd i bagageluckan. Telefon som alltid låg framme gömdes undan, mm Han ville inte skjutsa mig till sjukhuset heller inte komma och hälsa på när jag låg inne. När jag vaknade ur narkosen så satt min älskade mamma och höll mig i handen. Hans blick som jag mötte när jag vaknade var “fan, hon vaknade” han satt där med armarna i kors och såg så besviken ut. Den känslan var inte rolig.
Men jag fick ett jäklar annamma i mig. Jag sa till sköterskorna att jag ville upp. Jag kunde inte ligga still. Jag var tvungen att göra något. Så samma dag efter att jag vaknat så gick jag runt i korridorerna. Läkarna var helt fachinerade. Detta är inte möjligt sa dom, men att det är. Jag skulle bevisa motsatsen. Jag ville bara bli frisk. Jag var kvar på sjukhuset i en vecka.
När jag kom hem var jag sjukskriven i 3 månder, fick inte bära en liter mjölk ens. Fick inte köra bil. Det enda jag kunde göra var att vila eller gå promenader. Då passade han på att åka till Göteborg. Han lämnade mig hemma, helt handfallen. Tur att jag har vänner som kunde hjälpa mig. Han ville att vi skulle bli särbo. Hur fan tänkte han där? Ha kakan och äta den samtidigt. Nej du, det funkar inte.
När han väl kom hem igen så var det diskussioner fram och tillbaka ett par veckor. Sen bestämde jag att vi skulle separera. Han var för feg för att säga det själv. Bara någon vecka efter frågade han om jag lagt ut mig på Match, vilket skämt. Jag var nyopererad med uppsprättad bröstkorg, ledsen och sorgen i allt som var. Han hade lagt upp sig där och träffat en kvinna sa han. Då började jag lägga ihop ett och ett. Hittade sanninge i hans dator. Dom hade träffats första gången redan innan min operation.
Så det var klart att han blev besviken när jag vaknade, det blev ju ett problem.
Ät skit kan man säga åt sådana som honom.
Nu sen många år tillbaka är det ett minne blott. Men faktum är att även om det i sig satte djupa sår och att det för mig är svårt att lita på andra framförallt p det motsatta könet så är jag glad att jag är där jag är.
Jag krigar i allt. Jag krigar med sjukdomar, jag krigar när andra skadar mig. Men det sista jag gör är att lägga mig ner och låta mig sparkas på. Jag reser mig alltid.
Jag må gå min väg men jag gör alldrig något för att medvetet skada någon annan. Jag lyssnar till mitt innre och följer mitt hjärta. Så trots att jag skadas så har jag ett hjärta fyllt med kärlek.
Varför skriver jag om detta nu?
Det jag vill komma fram till är att du har alltid ett eget val hur du vill att ditt liv ska se ut och hur du vill leva. Du väljer själv. Jag valde att inte tycka synd om mig själv och sitta med en offerkofta. Jag ville leva och gå med huvudet högt och visa att jag är bättre värd än sådana varleser som han är.
Vill även förmedla att alla kan göra misstag, men stå för dom och gör om gör rätt. Det gjorde inte han, han ljög även när bevisbördan kom fram.
Vill visa att med ett öppet hjärta och med kärlek så vinner man alltid i längden. Den som är värd din vänska, kärlek väljer du själv. Att låta sig tryckas ner och leva i underkastelse eller nervärderas är inte okej, du har ett val att lämna. Men du måste bestämma dig.
Att den man litar på mest går bakom ryggen på en när man blir sjuk som jag blev och levde med en dödsånget är nog det hårdaste jag varit med om. Idag när jag fått en cancer diganos och inte ha någon vid sin sida är både på gott och ont. Ingen som kan svika en men samtidigt ingen att luta sig mot heller. Tur att jag har mina barn, föräldrar, syskon, släkt och vänner. Så många som bryr sig på riktigt.
Då jag också är en krigare så vänder jag alltid allt negativt till något positivt. Jag lär mig saker om mig själv och andra varje dag. Jag kommer komma ännu starkare ur denna situation också. Du ser när du hamnar i dessa situationer och blir sjuk vilka som är dina riktiga vänner. När jag hjärtklaffsopererae försvann flera vänner, och samma sak nu. Men det är deras val. Säkert känslomässigt svårt för dom eller så vet dom inte hur dom ska behandla en. Detta gäller andra som blivit sjuka också. Jag har flera runt mig som upplevt samma sak när dom blivit sjuka. Tror dom som försvinner gör det för dom är rädda. Vet inte hur du som handla i denna situation.
Men jag står med öppna armar den dagen de kommer tillbaka, jag är inte den som dömmer någon, finns alltid en förklaring.

Detta blev ett långt och känslomässigt inlägg med massa text och lite bilder.
Men behövde skriva av mig och kände att förklaringa på saker måste ske ibland.
Många som tror dom känner mig, men ingen har egentligen någon aning, där av att jag skrev en liten del av min historia här.

Träningen går annars åt rätt håll och samma med kosten och vikten. Så förhoppningsvis kommer sommarformen inom kort.

Sov gott alla godingar och tro på er själva så kommer ni komma långt

Kram och Kärlek
Sussi

Buddah 11 v min soulmate

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Verifierad av MonsterInsights