#fuckcancer – följder och biverkningar

Jag har som ni vet blivit fri från cancern till min stora glädje. Trots det kan jag inte vara riktigt glad. Att få en cancer diagnos är inte samma sak som att få en förkylning eller sträckning i en muskel.
Jag har vänner som har gått bort i cancer och som kommer att gå bort av denna skit sjukkdom. Jag som då blivit fri den borde vara glad. Vilket jag är. Men det finns alltid ett men. Jag tänker massor och funderar om och när det kommer tilbaka. Nu är risken väldigt liten då jag fick ett bra besked efter operati0n av lymfkörtlarna. Risken är 5% så jag ska inte oroa mig.

\”Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Systemet består dels av så kallade lymfatiska organ vilka bildar speciella celler som deltar i försvaret mot infektioner, dels av ett nätverk av lymfkärl som transporterar en vätska som kallas lymfa.om kallas lymfa.\” (text taget från 1177.se)

Det jag ärligt talat oroar mig mest för är om jag kommer bli helt återställd. Jag har efter senaste operationen fått problem med just lymfsysemet. Vätskan transporteras inte som den ska. Vilket gör att jag får tryckkänlsa i hela höger benet och det blir något svullet och värker.
Som ni ser på bilderna nedan så skiljer sig höger och vänster åt. Hur skulle ni som skulpterar era kroppar och lever för detta hantera denna situation. Vetskapen att kanske  inte bli helt återställd? Vad gör man?

Dessa bilder togs häromdagen, och jag hade då inte kört ben. Det skiljer så där 2-3 cm mellan höger och vänster.
I onsdags var jag på lymfmassage vilket är en bra metod för att få igång lymfsystemet igen.
Dagen efter såg mina ben ut så här.

Mycket bättre men ännu inte bra.
Remiss är skickad till en plastik kirurg i Uppsala som är duktig på att operera lymfsystemet. Förhoppningsvis får jag en sådan operation om det inte ger med sig självmant.
Känns i bland lite löjligt att gnälla om detta men det är fan min kropp. Så om jag nu kunde kriga bort cancern så ska jag kriga bort detta med. Detta tar riktigt hårt på psyket vissa dagar. Men det är väl normalt.
Tänker då på min förebild Felicia som vid 15 års ålder fick amputera båda sina ben efter en mopedolycka hon var med om. Hon lever och är en av världens främsta dressyr ryttare i dag 7 år efter olyckan. Kan hon kan jag.
Men mina problem är mina och det spelar ingen roll vad någon annan säger i detta läge. Jag är som oftast väldigt positiv och vänder allt åt rätt håll, det gör jag med detta också även om det känns. Det finns dom som gnäller över tandvärk eller nageltrång. Det är i alla fall något som garanterat går över. Om detta med lymfsystemet inte blir bra så tar jag reda på allt jag kan göra för att inte få ödem. Det vill jag inte ha. Så med andra ord ska jag se till att fortsätta träna, äta bra och röra mig. Ska se till att jag inte blir tjock helt enkelt.

Så om jag nu i mellan åt inte är på topp så är det för att jag garanterat är svullen och har tryckkänsla. Det gör ont och är som en molande träningsvärk eller som en lårkaka känns det som.
Jag vet några hemliga knep för att få bort vätskan men det kan jag inte skriva här… det måste cencureras. (nyfiken) haha..
jaja, det kanske jag vågar skriva en annan dag annars får ni väl maila 😉
Som tur är har jag som alltid har jag bästa coachen Arne Lundell vid min sida som stöttar och kommer med ideér hur vi ska bli bot med detta. Testa och utvärdera är vad som gäller.
Träningen går bra i alla fall och det är skönt. Älskar att vara på gymmet. Nya saker hittar jag på också så som hoppa rep eller bara stå och studsa mellan seten. Det ska vara bra för lymfsystemet. Så ser ni mig hoppa så hoppa med mig… ser det lite som cardio också.

Jag försöker göra saker som jag vill göra. Låter mig upptäcka och resa dit jag vill. Jag renoverar huset så det blir så som jag vill ha det.
resa till spanien är bokad och USA resa håller jag på att titta på om jag inte får för mig att åka någon annanstans. Vill göra så mycket.
Kanske en vandring i alperna, eller varför inte åka till Seychellerna… men då bör jag kanske åka  med någon som jag är kär i… Finns han ? Återstår att se vad jag hamnar.
Min lilla Buddah växer så det knakar. Men som alltid är han med mig i  stort set överallt.


Sötnosen <3

Nu är det dags för en kvällspromenad.
Håll tummarna om att svullnaden ger med sig och att allt blir bra.

Kram o Kärlek
Sussi

Share:

More Posts

Business woman

Vad händer och vad har hänt? Jag är inte så frekvent i mitt bloggande längre som tidigare år. Det beror så klart på många olika

Allt och lite till

Nu var det bra längesen jag skrev något. Det har verkligen varit fullt upp i livet. Massor av jobb har det varit och är fortfarande.

Idag för ett år sen

Gjorde mitt sista pass innan min senaste operation då mitt lymfsystem förstördes. Den dagen som mitt liv förändrades rejält \”igen\” Den dagen då jag inte

Send Us A Message

Rulla till toppen