Överlägg

#FUCKCANCER – ett trasigt högerben

Ibland har man större eller mindre problem och ibland kan även vissa problem verka löjliga. Men det är situationen som avgör hur “löjlig” problemet må vara. Att få vara fri från cancer och veta att man är #frisk” är en fantastisk känsla. Men just du kanske lider av nageltrång, polen allerig, förkylning etc, det är inte mindre värt för dig. Du lider av det just här och nu. Större problem finns såklart, men just nu är det jobbigt för dig med just det problem. Jag vill inte att man ska nedvärdera varandras olika problem. Så länge man inte varit med om något värre i sitt liv så är just det som sker nu viktigt för dig.
Tänker på när man för första gången får en finne som tonåring, just då har man inte varit med om något värre och just då är det kanske det värsta som finns och man vill inte visa sig ute.

Jag säger många gånger till mina barn när dom blir sjuka eller får ett utslag, finne eller liknande, bit i hop… världen går inte under och du kommer inte dö. Vilket är sant. Samtidigt så tycker jag såklart synd om dom. Men när man som jag fått ena diagnosen efter den andra blir man rätt härdad. Först hjärtklaffsfelet som opererades 2012 då dom bröt upp hela bröst korgen och sen cancerdiagnosen nu 2018. Jag biter i hop trots det, lägger mig inte ner och låter mig förfalla. Men nu kommer det som jag tycker är absolut jobbigast. Denna biverkning som jag fått efter körtelutrymingen. Där lymfsystemet har pajat.

Vad är det som hänt??
Då jag känner min kropp rätt väl, så kände jag ganska snabbt efter operation att det inte stod rätt till. Höger ben var svullet. Läkarna sa att det kommer gå tillbaka. Vilket dom hade rätt i till viss del. Men inte helt. svullnaden vill inte gå tillbaka helt. Lymfsystemet uppe i ljumskarna har pajat vilket innebär att lymfbanorna har trasslat till sig kan man säga, finns inga raka linjer som det ska. Finns någon enstaka rak linje, men annas ser det ut som ett vitt moln på himlen. Detta innebär nu att lymfvätskan trycks tillbaka ner i benet och det blir svullnad i höger ben och upp i ljumsen.

De tunna linjerna är de fina hela lymfbanorna. Molnet är det trasiga. Detta är insidan av höger lår

Nu träffade jag en plastik kirurg igår på Akademiska som gjorde en typ av röntgen för att se hur fort lymfvätskan transporterades samt för att se vart dm hela respektive trasiga banorna är. Det finns nu fortsatt möjlighet att kroppen själv läker ut detta och lagar sig själv annars finns det möjligthet till operation då man går in och leder om lymfbanorna direkt till venerna. Denna operation är rätt ny så några längre studier finns inte. Men som jag spontant känner så har jag inget att förlora.
Det jag själv gör nu för att det inte ska bli förvärrat är att jag fortsätter träna, även springa och hoppa rep, jag har kompretionskläder på mig så mycket som möjligt, samt även går på lymfmassage.

Ljumsken som syns tydligt att det är trasigt

Jag gjorde även 3D fotografering av benet för att de ska kunna mäta och se i 3D hur allt ser ut.

Jag kan säga att detta är inte kul någonstans. Vissa dagar är det sådan tyngdkänsla i benet att det känns som jag inte ska orka lyfta det. Jag är mest jäkla irriterad på att det inte bara kunde få vara bra. Men skam den som ger sig. Vägrar få ett ödem som inte går att stoppa. Än så länge finns det hopp och gör jag bara själv alla rätt så kanske jag kan få det lindrigt i förhållande hur det kan bli.
Så jag tänkter inte bli tjock, utan mer muskler ska det bli!!
Tävla kommer jag inte kunna göra om detta inte blir fixat, men vad är en scen… när jag har livet 😉

Så om jag klagar lite nu så tycker jag att jag har rätt att klaga… jag är alltid positiv och vänder det mesta till något positivt. Men detta vet jag inte hur jag ska vända… men kommer nog på något sätt snart.
Hittade ju lite andra ljusglimtar i livet i midsomras då jag testade på att vindsurfa, så vem vet.. kanske blir jag en “surf brud” hahaha. Mersmak blev det så kommer garanterat bli ett besök till Öland igen i sommar.
Finns ju massor i livet att göra, så som resa. Träningen tas ju inte bort från mig i alla fall. 😀

Grabbarna gock ut först och testade Vindsurfa
Min coola brorsa som kite surfar

Tessan o jag vid Lång Jan – Ölands sydligaste spets

 

Så här är statusen nu!!
Nu ska jag göra mig den bästa onsdagen och köra ett fett hårt ryggpass i eftermiddag

Kram o Kärlek

Sussi

Vad tycker ni?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: