Fredag 5: e dagen efter operation

Jag har nu landat i allt vad operation, värk och sjukhusrutiner heter. Vad är det som jag egentligen har genomgått? Jag har genomgått en fyra timmars lång hjärtklaffsoperation. Kirurgen har lagt ett snitt och delat på hela bröstkorgen, den dåliga aortaklaffen har bytts ut till en mekanisk klaff som tickar som ett gamalt armbandsur.  Jag har efter omständigheterna mått bra. Har gått på stora doser morfin och värktabletter. Nu har morfinintaget och värktablett intaget minskat radikalt. Är givetvis fortfarande lite medtagen och trött, men orkar sitta uppe längre och längre stunder. Jag är ute och går i korridoren och gör massa sjukgymnast övningar samt andas i en speciell tuta för att syresätta alla lungsäckar eller vad det nu heter. Allt går sin ila gång framåt och jag mår bra. Har många omkring mig som besöker mig och ringer mig, skönt med vänner och familj som bryr sig.

Så snart jag kommer hem ska jag ut på promenader flera gånger om dagen och sen sitta i solen och lapa kaffe 😉 Lite lyx får man vara värd efter detta ingrepp. Än så länge har jag inge matlust så jag tvingar i mig lite mat bara för att jag måste… något ont som har något gott med sig kanske… \”viktnedgång \” 😉

Ha en trevlig helg mina vänner, vill ni ringa eller hälsa på skicka ett sms.

 

KRAM

1 thought on “Fredag 5: e dagen efter operation”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top