Recept på begäran ;-)

Körde i dag ett riktigt tufft axelpass, är fortfarande helt slut i axlarna trot att det gått 10 timmar efter passet.

I dag gjorde två olika kycklingar och en grönsaksomelett.
Jag kommer inte skriva så mycket mer i dag än de recepten.
Men värt att veta när jag lagar mat är att allt är på en höft, jag använder inga exakta mått direkt

 

2013-11-09 16.18.43.jpg

SOJA OCH INGEFÄRSKYCKLING
(jag fördelade detta på 10 små portioner)
1 kg kyckling som jag skär i lagom stora bitar

0,5 dl soja kinesisk
1-2 msk färskriven ingefära
½ tsk mald ingefära
en skvätt rapsolja
lite vatten

Blanda marinaden och blanda ner i kycklingen, låt dra i några timmar, ju längre desto bättre.

Lägg allt i en gratängform och stek i ugn i 30-40 min i 200 grader till kycklingen är klar.

 

 

TOMAT OCH CHILI/VITLÖKS KYCKLING
Jag fördelade detta på 8 små portioner

800 gram kyckling som jag skär i lagom stora bitar

1 burk Mutti Polpa krossade tomater
1 röd chilifrukt hackad
2 vitlöksklyftor pressade
Garlick and pepper krydda
Chili lime krydda (lite efter smak)

Blanda krossade tomater och alla kryddor i en bruk och häll över kycklingen och låt dra några timmar.

Lägg allt i en gratängform och stek i ugn i 30-40 min i 200 grader till kycklingen är klar.

Bli en stark och god rätt

Chili finns i olika styrkor, jag använde mig av en medelstark sådan.

 

2013-11-09 20.21.51.jpg

GRÖNSAKSOMELETT
10 små portioner

Jag använder enbart färska grönsaker från grönsaksdisken.

1 Zuccini
3 morötter, ( 2 gula och 1 röd)
2 paprikor ( röd)
Champinjoner (ett gäng)
1 broccoli
250 g körsbärstomater
10 ägg
Forest blend
svartpeppar
Skär grönsakerna i jämnstora bitar och lägg i en gratängform.
Krydda med forest bend krydda och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Blanda äggen och krydda med svartpeppar, ta ut grönsaksblandningen från ugnen och häll på äggen. Ställ in i ugnen igen i ca 10-15 minuter till ägget har stannat.
Servera till kycklingen ovan och lite sallad.

Mumsigt värre 😉

Jag använder inte så mycket salt i något utan tar örtsalt när jag ska äta rätten.

 

2013-11-09 17.03.02.jpg

Bon apetit

Jag älskar som sagt att laga mat. Det måste vara ett släktdrag, det gör även min mor och far, har nog fått mycket av dem och framför allt min mamma som var en hejar på att laga soppa på en spik när vi var små.

Jag vill även rekommendera Er att läsa min kusins blogg http://www.motivationsbloggen.se/ även hon ska som jag tävla i Luciapokalen och är en hejar på att laga mat och baka.
Längtar till vår släktträff hemma hos henne efter tävlingen. Åh vad det ska ätas 😉

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan

Kram och kärlek

Sussi

Coperight @sussi - sussisfitness