Helgen, ben och recept

Måndag och ben dag. Idag gör jag av med all den sista energin som jag laddat med under lördagen och dess ätardag. 

Helgen var en lugn med barnen och goda vänner. I lördags tog vi en promenad med finaste Sussi runt Lötsjön i Sundbyberg. En fika på Gröna stugan tog vi och jag lyxade med en Café Latte och en medhavd proteinbar. MUMS!

 

2013-10-19 12.50.28.jpg

På eftermiddagen kom Lotta och hennes döttrar till oss. Bowling och middag stod på schemat.
Vem som vann bowlingen behöver vi inte orda om…. dålig förlorare jag.. nej, nej.. Men Lotta vann stort 😉

2013-10-19 17.10.08.jpg

Min fina Lotta <3

Efter bowlingen så var det matlagning. Köket bjöd på tortilini och gorgonzolasås. Alltså åhh vad gott det var. Kolhydrats laddad till max somnade jag gott när det var time.

Söndagen åkte jag till Sats och körde ett ryggpass. Skönt att göra av med energin jag hade tryckt i mig under lördagen. Stark och med massa energi körde jag ett väl genomfört pass.
På eftermiddagen åkte jag med Albin till Uppsala då han hade innebandymatch där.
Jag passade då på att gå en PW innan matchen började.
Underbart höstväder, frisk härlig luft och härliga färger. Frosten låg på marken och det var fläckvis halt.
Gäller att leta fram vinterskorna snart. Lite kallt om tårna var det.

DSC_0742.jpg

Mössa på 😉

Väl hemma igen var det dags att planera veckans mat.
1,6 kg torsk och massa grönsaker.
Jag gjorde i ordning 2 olika sorters torsk,
Torsk med ingefära och Torsk med pepparrot

Recept:
Torsk med ingefära

800 g torsk
ingefära färsk
50-100 gfärsk grönkål (hackas)
1 st färsk fänkål (skivas)

Lägg fänkål i botten på en gratängform
Lägg över fisken
Riv ingefära efter smak över fisken, salta och peppra
Lägg över ett täcke med grönkål.

In i ugnen 200 grader i 15-20 min

Protein: 84%
Kolhydrater: 12%
Fett: 4%

Torsk med pepparrot:

800 g torsk
½-1 färsk pepparrot (fin riv)
100-150 färsk grönkål (hackas )
½-1 purjolök (skivas)
salt peppar

Lägg den hackade grönkålen och purjolöken i botten av en gratängform
Lägg fisken ovanpå
Riv pepparrot över fisken och salta och peppra

In i ugnen 15-20 min 200 grader

Protein: 83%
Kolhydrater: 8%
Fett: 9%

 

 

DSC_0747.jpg

Till vänster Torsk med pepparrot och till höger Torsk med ingefära Innan ugnen
DSC_0749.jpg

Samma som ovan men färdig lagad. Riktigt gott vill jag lova.

Med lågt intag av kolhydrater i dag så är energin nu slut.
Time att söka upp sängen och försöka få sin skönhetssömn.

Men först ska jag äta min underbara kvällsgröt, den bästa måltiden på hela dagen. Den måltiden som gör att man får gå och lägga sig mätt.

Sov gott mina vänner

Kram och kärlek

Sussi

 

 

Coperight @sussi - sussisfitness