Saffranskladdakaka med eller utan gluten

wpid-wp-1448568872340.jpg

Denna fantastiska kladdkaka gjorde jag förra året. I år har jag gjort den igen men då utan gluten och inget strösocker. (se glutefria receptet längre ner)

Orginal receptet.

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 gram mandelmassa
150 gram smör
1 gram saffran

Glutenfritt alternativ

3 dl sötnings strö (stevia)
2,5 dl Glutenfritt mjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 gram mandelmassa
150 g kokosolja
1 g saffran

Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 35 min.

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och rör sedan ner äggen. Riv mandelmassan och vänd sedan ner den i smeten. Smät margarinet och blanda i saffran, häll det sedan i smeten (se till att skrapa ur kastrullen ordentligt med en slickepott så all saffran och margarin kommer med). Välj en form med avtagbar kant, smörj den med flytande margarin och mjöla. Om du gräddar med över- och undervärme ska kakan gräddas i mitten av
2. ugnen 18-23 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. I varmluftsugn spelar det ingen roll var i ugnen du gräddar kakan. Servera kakan ljummen eller kall med bär (röda för jultouch!)

Serveringsförslag: grädde

Coperight @sussi - sussisfitness