Proteinpesto

(Hittade detta på nätet, såg hur gott ut som helst, tänk lite kyckling till detta )

250 gram Kesella

Grön eller röd pesto

Färsk Basilika

1/2 Lime

HUR GÖR DU DÅ

Lägg kesellan i en skål / bunke, tillsätt sedan peston och rör om till den finfördelats över kesellan. Pressa sedan över limen och rör om. Smaka sedan och känn efter din smak om du behöver något mer. Salta inget extra då peston vanligen är relativt salt. Häll eventuellt i c.a en matsked med vatten för att inte få den så mastig. Avsluta med att riva sönder basilikan över röran. Du kan göra exakt samma recept med den röda peston (soltorkade tomater).

Dessa såser passar utmärkt till i stort sett alla maträtter som baseras på kött/fisk/fågel och pasta/ris/quinoa.

P.s Tänk på att det finns nyttigare pesto alternativ, som inte innehållet lika mycket fett.

Kommentera

Coperight @sussi - sussisfitness