Hallonmarängtårta – Pinocciotårta

INGREDIENSER
75 gram smör eller margarin
2 dl strösocker
5 st äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:
5 st äggvitor
2 dl florsocker
1 st påse(á 35 gram) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
valfri mängd frukt eller bär.
_______________________________________________________________
GÖR SÅ HÄR
Källa: Sju sorters kakor

Portioner/antal: 12
1. Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, ca
30×40 cm. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget och rör en
stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken.
Bred ut smeten.
2. Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i
formen. Strö över mandelspånen. Grädda i 175-200 grader i mitten eller nedre
delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min. Låt
kakan svalna något.
3. Lossa kakan från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären,
beroende på vilken form som önskas.
4. Vispa grädden och bred den på den ena bottnen med marängsidan upp. Lägg på
frukt eller bär. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt. Skär
tårtan med vass kniv i lagom stora bitar.

Jag brukar ställa in tårtan i frysen en stund så att den hinner stelna lite, blir lite som glass då 🙂

DSC_1533 DSC_1537

Kommentera

Coperight @sussi - sussisfitness